Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety cielęce w chrupiącej panierce

4.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 50 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
sezam 6 łyżek
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety cielęce w chrupiącej panierce

Cielęcinę pokroić na kotlety( 4- 5 sztuk), oprószyć ją solą i pieprzem, natrzeć przyprawą do mięs. Następnie panierować w jajku, bułce tartej i sezamie. Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć na niej kotlety z obu stron na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 24.01.2013 20:52
smakowite:)
Jaheira11 13.09.2011 23:49
apetycznie sie zrobiło...
szajba2 13.04.2011 16:21
schrupałbym takiego
Barbara55 20.02.2011 14:14
dobre kotlety to podstawa
kielcok1 03.02.2011 14:44
lubię kotlety
rakow2
rakow2 03.12.2010 14:21
apetyczne
Allice 12.07.2010 18:55
Pyszne kotleciki.
Iwusia 26.06.2010 16:51
Ojjj smacznie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak