Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dobra babka na oleju

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
margaryna 1 kostka
cukier 1 szkl
mąka pszenna 2 szkl
mąka ziemniaczana 6 łyżek
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
kakao 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dobra babka na oleju

Margarynę z cukrem ucierać dodając po jednym jajku i stopniowo dodając pozostałe składniki. Utrzeć na puszysty krem. Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką foremki. Piec ok.1 godz. w temp. 180*C
Mozna ciasto podzielić nqa 2 części i do jednej dodać kakao. Wyłożyć do formy ciasto ciemne na jasne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 17:44
Znana i dobra.
eliza135 09.09.2012 12:18
pychotka
Damian10 20.04.2012 21:53
fajnie wygląda tak domowo ;)
iknkirke 23.07.2011 11:43
pycha
evita0007 05.07.2011 20:18
Robiłam wyszła wspaniała !!! Polecam wszystkim ;-)
Henryka2 05.07.2011 18:21
Przepraszam, gapa ze mnie, nie zauważyłam! Do tej babki dodaje się 6 łyżek oleju.
czekoladka_m 05.07.2011 14:42
oleju nie ma, ale przepis bardzo apetyczny! Moja rodzinka uwielbia babki, więc na pewno wypróbuję wkrótce ten przepis:)
mirosława4 26.06.2011 22:18
niema oleju w składnikach a tego typu babki są zawsze dobre
Marzena40 10.02.2011 10:11
brakuje oleju w składnikach

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak