Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe batony z herbatnikami, piankami marschmallows i orzechami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała czekolada 200 gram
masło 2 łyzki
sól 1 szczypta
pianki Marshmallows 1 szklanka
orzeszki ziemne 3/4 szklanki
herbatniki 1 szklanka
czekolada 70 ciemna

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe batony z herbatnikami, piankami marschmallows i orzechami

Formę do pieczenia ok 21cm x 24cm wyłożyć folią aluminiową.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej razem z masłem. Dodać szczyptę soli, herbatniki, orzeszki i połowę pianek.
Wymieszać i przełożyć do foremki.
Posypać na wierzchu pozostałymi piankami marshmallows.
Schłodzić w lodówce min 1h.
Gdy stężeje, wyciągnąć i pokroić na małe kwadraty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 21.01.2013 13:44
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak