Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśnie Parzone

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie bez pestek 1 kg
cukier 0,8 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśnie Parzone

Wiśnie zasypać na noc.
Sok odcedzić i zagotować i zalać te wiśnie. Czynność powtórzyć przez następne 3 dni. Następnie przełożyć do słoików i zagotować.
Takie wiśnie super pasuja do ciast jak i do pieczonych bułeczek
Polecam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 08.07.2013 14:37
ja nie gotuję tylko zasypuję na noc i zaprawiam
fotoviderek 01.04.2013 08:46
Pyszny dodatek do deserów :)
Kate131 08.03.2013 10:05
pysznosci, uwielbiam takie
pestka 16.02.2013 10:58
nie znałam takiego sposobu
barbara11561 22.01.2013 14:48
pyszne wisienki:)
Andrzej8 21.01.2013 12:02
super idealne do ciasteczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak