Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki do obiadu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
sól do smaku
sok z cytryny 1 łyżka
cukier 2 łyżeczki
cebula biała 1

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki do obiadu

Buraki obieram i wrzucam do wrzącej wody. Gotuję 40 minut do miękkości. Ugotowane ścieram na tarce jarzynowej. Przyprawiam solą. Dodaję sok z cytryny oraz wsypuję cukier. Cebulę białą kroję w kostkę. Pokrojoną dodaję do buraczków. Całość mieszam. Buraczki są gotowe. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 08.11.2013 10:33
takie buraczki mogłabym jeść i jeść...... uwielbiam je :)
Bernadeta1 21.04.2013 13:23
bardzo smaczne
Alex_M 21.01.2013 09:56
super!
ONY_za_kare 21.01.2013 08:30
smaczne i proste!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak