Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piwne faworki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 0,5 szkl
piwo 0,5 szkl
mąka
cukier puder
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Piwne faworki

Żółtka dobrze rozmieszać w kubku i przełożyć do miski, dodać piwo oraz mąkę. Mąki tyle, ile zbiorą składniki - wychodzi około 60 dag. Z tych składników zrobić ciasto. Ciasto cienko rozwałkować(nie podsypywać dużo mąki),wycinać podłużne prostokąty,zrobić nacięcie pośrodku i przeciągnąć przez nie jeden koniec. Smażyć na głębokim, dobrze rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 24.02.2013 20:09
mniam!
BeataJ 21.01.2013 20:17
czas się szykować do tłustego czwartku :)
Noruas 20.01.2013 22:29
smakowite, z piwem jeszcze nie jadłam, ale wszystko przede mną :)
babajaga1969 20.01.2013 22:13
muszą być smaczne z tym piwem
Monika58 20.01.2013 22:05
super
Monika58 20.01.2013 22:05
super
Monika58 20.01.2013 22:05
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak