Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki z ciasta francuskiego i kiszonych ogórków

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cebula biała 1 sztuka
masło 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
ciasto francuskie 1 opakowanie
kapusta kiszona 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki z ciasta francuskiego i kiszonych ogórków

Gotujemy jajka. W tym czasie w drobną kostkę kroimy cebulę i przysmażamy na maśle na dużej patelni. Gdy jajka będą już gotowe ostudzamy je i obieramy ze skorupki, następnie kroimy w średniej wielkości kostkę. Wrzucamy na patelnię do cebuli i dodajemy do nich kiszoną kapustę. Podsmażamy kilka minut, doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Zdejmujemy z ognia i przygotowujemy ciasto francuskie. Dzielimy je na średniej wielkości kwadraty, na każdym z nich umieszczamy około 1 łyżkę farszu, smarujemy po wierzchu i bokach żółtkiem i sklejamy. Na sam koniec obsypujemy ziołami prowansalskimi. Pieczemy w 200 stopniach przez około 20 minut. Jemy same lub jako dodatek do innej potrawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak