Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADA MAKOWA

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
drożdże 6 dag
masło rozpuszczone 10 dag
cukier 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka
żółtko jajek 1 sztuka
szczypta soli do smaku
masa makowa 1 opakownie

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADA MAKOWA

Z podanych składników wyrobić ciasto,gdy będzie zbyt gęste można dodać trochę ciepłego mleka. Odstawić do wyrośnięcia. Następnie podzielić na dwie części,rozwałkować i posmarować warstwą maku około 1 cm.Zawijać ciasto,owijając w papier pergaminowy lub śniadaniowy. Piec w nagrzanym piekarniku około 1 godziny w 180 stopniach. Upieczone polukrować. Z podanych składników wychodzą dwie rolady

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 31.01.2013 22:26
Uwielbiam.
M. Monroe 30.01.2013 21:19
smacznie wyglada ;)
andrzejek malutki 25.01.2013 12:34
pycha
andrzejek malutki 25.01.2013 12:34
pycha
andrzejek malutki 25.01.2013 12:34
pycha
andrzejek malutki 25.01.2013 12:34
pycha
Pomocnik 20.01.2013 19:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak