Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

okoń z sałatką ziemniaczaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 500 gram
marchew 1
ogórki konserwowe 4
majonez tradycyjny 4 łyżki
filety z okonia 600 gram
mąka 80 gram
jajko 1
masło do smażenia 40 gram
cytryna 1
natka pietruszki 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 gram
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: okoń z sałatką ziemniaczaną

1.Ziemniaki obrać i ugotować je-około 20 minut.
2.Obrać i pokroić w kostkę marchewkę i ugotować aż będzie al dente.
3.Pokroić ogórka w kostkę.
4.Pokroić ziemniaki w kostkę i dodać marchew, ogórki i majonez, doprawić do smaku solą i pieprzem.
5.Posypać filety z solą i pieprzem.Obtoczyć je w mące, a następnie w rozmąconym jajku i na koniec bułce tartej.
6.Rozgrzać masło na patelni i smażyć filety na złoty kolor.
7.Podawać rybę z sałatką ziemniaczaną, plasterkiem cytryny i gałązką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 09.02.2014 23:51
bardzo smaczna propozycja piątkowego obiadku
pajbek 18.08.2013 21:44
Smaczny obiad :-)
Ewelina38 04.02.2013 11:28
pyszny obiadek z rybką w roli głównej :)
ONY_za_kare 24.01.2013 19:49
ciekawa rybka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak