Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z siadłego mleka

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

zsiadłe mleko 1 l
mąka tortowa 6 szklanek
cukier 2 szklanki
kakao 2 łyżki
margaryna 25 dag
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 80 g
dżem 4 łyzki
Soda oczyszczona Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z siadłego mleka

Zsiadłe mleko wymieszać z cukrem dodając mąkę, następnie roztopioną margarynę, kakao, dżem, sodę i przyprawy. Wszytsko wymieszać, wyłozyć na brytwanne, piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 02.01.2014 09:48
Z siadłym mlekiem jeszcze nie robiłam......
Iwona51
Iwona51 17.01.2011 00:09
super
Monika193
Monika193 27.07.2010 13:43
mysle ze musze wyprobowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak