Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 8
cukier puder 250 ml
mąka krupczatka 325 ml
proszek do pieczenia 3 g
tłuszcz do formy 1
papier do formy 1

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt

Jaja umyć, oddzielić żółtka od białek. Ubić pianę, a pod koniec ubijania dodać część cukru pudru, aby pianę usztywnić. Do piany dodać rozmieszane z resztką cukru żółtka i lekko wymieszać. Powoli wsypywać przesianą mąkę z
proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do formy wyłożonej natłuszczonym papierem. Piec w średnio nagrzanym piekarniku około 35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak