Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb z purée

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 100 ml
mleko 100 ml
drożdże 15 g
cukier 1 łyżeczka
masło 2 łyżki
puree 120 g
mąka pszenna 250 g
sól 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb z purée

W letniej wodze rozpuścić drożdże i cukier, dodać resztę składników, zagnieść ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 2 godziny. Po tym czasie ciasto jeszcze raz wyrobić, uformować bochenek, umieścić w formie, przykryć ręcznikiem, pozostawić do napuszenia. Piec ok. 50minut w 200ºC. Studzić na kratce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 16.01.2014 17:19
pomysł ekstra :)
mic 05.07.2013 21:04
bardzo smaczny
IwonaKa 06.05.2013 00:23
takiego chlebka jeszcze nie jadłam
David 29.04.2013 10:52
takiego pomysłu jeszcze nie widziałem, super ten chlebek
Alex_M 27.03.2013 09:43
caralajna, tak! na przykład pozostałe z obiadu :)
Dorian 26.03.2013 19:03
smaczny chlebek
caralajna 11.03.2013 17:00
chodzi o puree za ziemniaków? domowy chleb jest najlepszy
Ania321 20.02.2013 10:22
a to ciekawe :)
adelajda 11.02.2013 20:00
smaczny przepis
mysza75 21.01.2013 13:35
Jadłam chlebek z ziemniakami ale z purre nie, ciekawy przepis :-)
cooleczka 20.01.2013 18:55
takiego jeszcze nie jadłam
Marta1986 20.01.2013 12:14
pyszne
Sisterskitchen 20.01.2013 11:48
ciekawy
malaczarna23 20.01.2013 11:28
na pewno bardzo smaczny chlebuś
cukiereczek 20.01.2013 11:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak