Ciasto Żołądek

Ciasto Żołądek

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masła

    10 dag
  • jajka

    4 szt
  • kasza manna

    1 duża łyżka
  • cukier

    1 szkl
  • Ciasto:

  • cukier

    1,5 szkl
  • jajka

    6 szt
  • margaryna

    1 kostka
  • olej

    6 łyżek
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • mak

    1 szkl
  • rodzynki

    10 dag
  • orzechy włoskie

    10 dag
  • kakao

    1 łyżka
  • cukier waniliowy

    2 szt
  • twaróg

    60 (mielony)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Utrzeć margarynę z cukrem.dodawać żółtka i ucierać dalej.Dodać olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zapach. Białka ubić i pianę też dodać do ciasta. Wymieszać. Ciasto podzielić na 3 części. Do I części dodać szklankę maku. Do II części dodać orzechy (drobno rozgniecione lub zmielone) Do III części dodać kakao. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na spód wylać ciasto z kakao. Na nie wyłożyć masę serową, a na nią wykładać łyżką na przemian ciasto orzechowe i makowe.Piec ok. 60 min w temp. 190*C Masa serowa: Masło utrzeć z cukrem na puch dodając po 1 żółtku. Kiedy masa będzie puszysta, dodawać po łyżce sera i dalej ucierać. Dodać kaszę mannę i pianę 4 jajek. Wymieszać. SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

02.07.2015 11:09
Fajna nazwa ciasta.

Aleksandra22

02.03.2012 15:02
obrzydliwa nazwa, żenada.

Kate131

09.11.2010 07:18
dziwna nazwa, ciasto musi byc pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat