Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różowy biszkopt

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
cukier 3 łyżki
mąka 2 łyzki
proszek do pieczenia 0,5 łyzeczki
kisiel żurawinowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Różowy biszkopt

Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywno z odrobina soli, dodając cukier. Powoli dodajemy po jednym żółtku, dalej ubijając, następnie wsypujemy mąkę, kisiel i proszek do pieczenia i wszytsko lekko mieszamy.
Wylewamy do przygotowanej wcześniej formy i pieczemy w temp 180st przez około 30 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 04.12.2012 18:39
super pomysl:) nie wpadlabym
sara1 30.10.2012 21:47
fajny pomysł z kisielem
Iwusia 26.10.2012 23:14
pyszny biszkopcik
olkaaa 10.10.2012 11:47
chętnie spróbuję
jogobella23 04.02.2012 14:09
fajny
Ela15 23.04.2011 21:29
dobre:)
Ela15 23.04.2011 21:29
dobre:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak