Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z łopatki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 70 dag
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z łopatki

Kroki postępowania

1
Łopatkę oczyszczamy i kroimy na kawałki. Podsmażamy na większej ilości oleju.
Krok 1 - Sos z łopatki foto
2
Następnie podsmażone miesko wkładamy do garnka, podlewamy wodą i dodajemy rónież tłuszcz na którym smażyliśmy mięso. Dodoajemy liść laurowy i ziele angielskie oraz kucharka do smaku i dusimy na małym ogniu.
Krok 2 - Sos z łopatki foto
3
Po chwili dodajemy jeszcze zioła i na koniec kostkę rosołową.
Krok 3 - Sos z łopatki foto
4
Dusimy około 30 minut, pod koniec zagęszczamy sos mąką. Podajemy do ugotowanych ziemniaków i surówki. Smacznego !
Krok 4 - Sos z łopatki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 28.04.2013 12:30
apetycznie wygląda
kasiek 13.02.2013 21:59
pycha sosik z łopatki
Piter 31 07.02.2013 09:13
Bardzo dobry sos.
Botwinka 23.01.2013 15:31
pyszny sos
Wacław 23.01.2013 10:58
smaczny !
Ewelina47 19.01.2013 21:57
pycha sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak