Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Beza Nigelli

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 8 szt
cukier drobny 500 g
mąka kukurydziana 2 łyżki
ocet winny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Beza Nigelli

Białka ubić mikserem tak by były sztywne. Pod koniec dodawać stopniowo cukier. Gdy piana jest lśniąca, dodać mąkę, ocet i przemieszać delikatnie łyżką. Przełóż pianę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, na którym narysowane jest koło o średnicy 25 cm (lub do tortownicy). Piecz w piekarniku nagrzanym do 120 stopni przez około 2 godziny. Wyłącz piekarnik i zostaw w środku bezę do wysuszenia. Podaj z bitą śmietaną i owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 07.08.2013 07:33
ciekawy pomysł!!
Łucja 31.01.2013 17:44
beza własnej roboty jest najlepsza :)
miroslawa 20.01.2013 04:55
pyszna, też lubię przepisy Nigelli
ewelinapac 19.01.2013 20:51
uwielbiam
artur7 19.01.2013 20:42
fajny skład
gosia56 19.01.2013 20:27
super
Cynamonka 19.01.2013 20:13
piękna, już sobie ją wyobrażam z tymi owocami i bitą ...
kupiska 19.01.2013 20:02
apetycznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak