Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy na mleku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
cebula 1 średnia
mleko 0,5 litra
mąka 1 duża łyżka
masło extra
sól, pieprz mielony, Przyprawa do zup Kucharek-, Przyprawa uniwersalna kucharek.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy na mleku

Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę i usmażyć na maśle.Dodać pieczarki i smażyć do odparowania soku. Wlać mleko i gotować ok 15 min. Zaprawić mąką i przyprawić do smaku. Można dodać drobno posiekaną natkę pietruszki. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 17:45
Dobry sos.
Henryka2 18.01.2012 10:58
Anna, radzę spróbować, warto! Pozdrawiam!
Anna133 13.01.2012 20:12
ciekawy przepis nigdy nie robiłam na mleku
Joanna108
Joanna108 27.11.2010 08:44
Robię podobne - właśnie z pietruszką. Super sprawa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak