Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z dynią i rozmarynem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż do risotto 1 szklanka
cebula 1/2 szt
masło 2 łyżki
białe wino 120 ml
bulion 2,5-3 szkl
rozmaryn 1/2 gałązki
parmezan 1 garść
dynia 220 g

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z dynią i rozmarynem

Kroki postępowania

1
Na 1 łyżce masła zeszklić cebulę, wrzucić do niej rozmaryn oraz ryż. Wymieszać, aż wszystko pokryje się masłem. Dolać wino, a gdy się wchłonie - dolewać stopniowo bulion. Mieszać od czasu do czasu.
Krok 1 - Risotto z dynią i rozmarynem foto
2
Dynię zetrzeć i dusić w rondelku przez 3 minuty i zmiksować. Wyjąć rozmaryn. Zdejmij gotowy ryż z ognia, dodać masło, parmezan i dynię.
Krok 2 - Risotto z dynią i rozmarynem foto
3
Przełożyć risotto na talerze, udekorować kawałkami kremowego serka i bazylią.
Krok 3 - Risotto z dynią i rozmarynem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 19.01.2013 19:28
super
eMMe 19.01.2013 17:16
fajna propozycja na szybko obiad:)
Monika58 19.01.2013 17:07
super
Sisterskitchen 19.01.2013 16:30
fajna propozycja
V_kuchareczka 19.01.2013 16:25
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak