Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

500 g mięsa mielonego
średnie cukinie 6 szt
2 cebule
2 ząbki czosnku
5 łyżek gotowego sosu do spagetti
2 łyzki keczupu
sól, pieprz, papryka ostra czerwona
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana

Podsmażyc cebulę pokrojoną w kostkę, dodac do niej mięso mielone (np szynka surowa lub łopatka wieprzowa)i drobno pokrojony czosnek. Gdy mięso będzie podsmażone dodac pozostałe przyprawy razem z sosem i keczupem. Przykryc i dusic na małym ogniu pod przykryciem ok 15 min, od czasu do czasu mieszając.
Cukinie umyć, odciąć końcówki i przekroić w zdłuż na pół. Wydrążyć środek, pozostawiając ok. 1 cm. grubości cukinii. Cukinie napełniamy farszem i układamy na blaszce i pieczemy w temp 180 C ok 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klaudia007 18.08.2010 11:07
uwielbiam cukinie!!!
rosik93 25.07.2010 23:27
A co z papryką??W kostkę i do mięsa??
Agnieszka_B 21.07.2010 11:04
Chyba sezon na cukinię w pełni, coraz więcej przepisów pojawia się z jej udziałem. A faszerowane są przepyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak