Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cannelloni 125 gramy
mięso mielone 60 gramy
cebula 1 sztuka
sos pomidorowy 1 pojemniczek
żółty ser starty 50 gramy
masło 2 łyżka
czosnek 4 ząbek
oliwa 40 mililitry
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
mąka 3 łyżka
mleko 3/4 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni

Obieraną cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy na oliwie.

Dodajemy mięso i smażymy.

Na samym końcu dodajemy sos pomidorowy.

Doprawiamy do smaku.

Rurki makaronu możemy podgotować lekko - al dente, lub napełnić od razu rurki farszem i ułożyć na blasze.

Całość polewamy sosem beszamelowym.
W piekarniku zapiekamy ok 15 minut (jeśli nie podgotowujemy makaronu wtedy pieczemy ok 30 minut)w temperaturze 150 stopni.
Pod koniec posypujemy startym serem.

Sos :
Masło roztapiamy i dodajemy mąkę. Kiedy całość wymieszamy dodajemy powoli mleko do jednolitości.
Doprawiamy do smaku - sól i pieprz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miroslawa 19.01.2013 17:27
super, lubię takie
ao_12 19.01.2013 13:05
robię podobne, tylko moje zdjecia potraw sa koszmarne.....a to piekne i juz mi slinka leci hehe
babajaga1969 19.01.2013 12:30
pyszne - robię podobne , lubię je właśnie z mięsem - smaczne :)
Adamorek 19.01.2013 10:21
wygląda bajkowo
Alex_M 19.01.2013 10:03
uwielbiam cannelloni!!!
ONY_za_kare 19.01.2013 09:08
Śliczne pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak