Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus jabłkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier z ugotowanych jabłek 2 szklanki
białko 3 sztuki
woda 2 łyżki
cukeir 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus jabłkowy

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Napęczniałą podgrzać do wrzenia z posłodzonym przecierem owocowym. Ubić pianę z białek. Wyłożyć na przecier. Wymieszać. Rozłożyć mus do kompotierek. Dać do lodówki. Przed podaniem polać sokiem lub przybrać bitą śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 09.07.2011 06:27
fajne
tomek18 10.04.2011 06:50
super
mehia 21.07.2010 07:53
pychota :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak