Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z dziką różą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Biszkopty 120 g
syrop z dzikiej róży 3 łyżki
śmietana 30% 250 ml
fix do śmietany 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z dziką różą

Śmietankę ubić na sztywno z fixem. Dodać trzy łyżki syropu. Pokruszyć biszkopty. Do czterech szklanek nakładać kolejno po 1 łyżce pokruszonych biszkoptów, na to nałożyć łyżeczkę konfitur i sporą łyżkę bitej śmietany. Śmietanę można polać syropem z dzikiej róży i np. udekorować orzechem włoskim. Przed podaniem schłodzić około 1 godziny w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna46 18.01.2013 20:16
Adelajda, konfiturę z róży mam z własnej spiżarni. :)
adelajda 18.01.2013 18:23
bardzo smakowity ! gdzie kupujesz konfiturę z róży ?
gosia56 18.01.2013 15:40
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak