Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka wieprzowa zapiekana z kaszą jęczmienną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kg
kasza jęczmienna 1 1/2 szklanka
Kucharek przyprawa uniwersalna
sól
cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka wieprzowa zapiekana z kaszą jęczmienną

Kroki postępowania

1
Łopatkę nacieramy przyprawami, skrapiamy olejem/oliwą i odstawiamy na około 1 godzinę. Następnie mięso obsmażamy.
Krok 1 - Łopatka wieprzowa zapiekana z kaszą jęczmienną foto
2
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie, z dodatkiem kucharka. Kaszę przekładamy do naczynia żaroodpornego nasmarowanego tłuszczem, a na nią wykładamy porcje łopatki. Całość polewamy powstałym podczas pieczenia tłuszczem i zapiekamy około 30 minut w 180 stopniach.
Krok 2 - Łopatka wieprzowa zapiekana z kaszą jęczmienną foto
3
Podajemy. Smacznego!
Krok 3 - Łopatka wieprzowa zapiekana z kaszą jęczmienną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 18.01.2013 19:09
wygląda rewelacyjnie :)
IwonaKa 18.01.2013 13:31
pycha,musze spróbowac tak przyrządzić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak