Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z farszem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

i mąki pszennej 2,5-3 szklanki
wody przegotowanej 0,5-1 szklanka
jajko 1 sztuka
mięso mielone 30 dag
cebula 1 sztuka
sól
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z farszem

Na przygotowaną stolnicę wysypałam mąkę w której po wymieszaniu z solą zrobiłam kopczyk. Tam wbiłam jajo i wlałam przegotowaną wodę. Wszystko bardzo dobrze zagniotłam na ciasto które cienko rozwałkowałam. Z ciasta kroiłam kwadraty. Na każdy z nich kładłam łyżeczkę mięsa mielonego z podsmażoną cebulką. Zaklejałam. Tak przygotowane pierogi gotowałam na wrzącej wodzie z dodatkiem oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 18.01.2013 12:22
Mięso nic nie przyprawione ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak