Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dobrej kiszonej kapusty 2,5 kg
cebula 2 duże
surowego boczku wędzonego 0,5 kg
dobrej cienkiej kiełbasy 0,5 kg
udko z kurczaka 1 szt
mięso wieprzowe 0,5 kg
wołowina 30 dag
kilka suszonych grzybków

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos

Grzyby wcześniej namoczyć i ugotować udko ugotować w ok 1l. wody z vegetą Boczek i kiełbasę pokroić w kostkę i wysmażyć. Wieprzowinę udusić z przyprawami. Kapustę, jeśli jest taka potrzeba przepłukać, pokroić i włożyć do garnka.Dodać ugotowane grzyby wraz z wywarem, pokrojone mięsa, przesmażone wędliny i pokrojoną w piórka cebulę. Włożyć listek, pieprz ziarn., ziele angielskie i jałowiec. Podlać wywarem pozostałym po ugotowaniu udka.Gotować na wolnym ogniu. Wystudzić i powtórzyć gotowanie. I tak przez kilka dni! SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 17:47
Zawsze dobry.
Natalia/tubisiek 14.10.2011 20:05
bardzo lubię bigos, najlepszy jest mojej mamy :) ale ona nie dodaje do niego cebulki :)
Henryka2 08.10.2011 20:10
Aż tak pyszne,że piszesz 2x?
Ewa/kalapurtka 07.10.2011 20:28
pycha
Ewa/kalapurtka 07.10.2011 20:26
pyszne
Ewa95 19.09.2011 12:53
pychota
czekoladka_m 19.09.2011 12:18
Bardzo lubię bigos:):)
marcia71 04.07.2011 11:56
niezły
Ewelina38 14.04.2011 19:08
tak, te kilka dni gotowania ma duże znaczenie.... bigos, jedno z moich ulubionych dań i nie ma świąt bez bigosu :)
Babciagramolka 01.12.2010 07:36
Duża buzia za to zaznaczenie ,, i tak przez kilka dni ,,
ZEWA 19.08.2010 15:19
Uwielbiam bigosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak