Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wołowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina pieczeniowa 70 dag
czosnek 3-4 ząbki
smalec 1 łyżka dużą
mąka pszenna
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wołowe

Mięso pokroić na płaty i dobrze rozbić (ale nie poprzerywać ). Natrzeć vęgetą i odłożyć na 15 min. Następnie otoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym smalcu na rumiano. mięso przełożyć do garnka, a na pozostałym tłuszczu obsmażyć cebulę i czosnek. Dołożyć je do mięsa, włożyć przyprawy, podlać niewielką ilością ciepłej wody i dusić do miękkości Powstały sos mozna podbić smietaną. SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 17:47
Syty obiad.
IZABELA29 16.02.2013 10:37
pyszne są bardzo lubiane przez moją rodzinkę
aleksa123 14.01.2012 20:47
dobre;)
gosia561 04.07.2011 22:50
świetne
marcia71 03.07.2011 14:18
rewelacja
Amira 20.03.2011 22:29
pychotka, uwielbiam wołowinkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak