Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopcik z masą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
mąka pszenna 1,5 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1 szkl
krem do tortów śmietankowy 1 op
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka
cukier 2-3 łyżeczki
tłuszcz do formy
woda 1 (przegotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopcik z masą

Jaja ubijamy z cukrem,następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia nadal ubijając.Masę wylewamy do wcześniej posmarowanej tłuszczem blaszki i pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni.Masę robimy jak napisali na odwrocie opakowania.Biszkopt dzielimy na dwie części nasączamy go wodą z kwaskiem cukrem i olejkiem,następnie smarujemy gotową już masą(wierzch ciasta tez smarujemy i możemy posypać wiórkami kokosowymi)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 12.04.2013 10:27
na pewno smaczny;)
Kasia36 06.03.2013 21:43
najlepsze bo proste :)
Andysz 07.02.2013 08:37
rewelacja;)
mewilla 23.01.2013 21:05
mniam
Ela6 17.01.2013 20:37
mniam
Adrian3 17.01.2013 20:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak