Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 duża
  • kiełbasa śląska

    0,3 kg
  • koncentrat pomidorowy

  • boczek wędzony

    0,5 kg
  • fasola Jaś

    0,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę przebrać, umyć i namoczyć (najlepiej na noc) w przegotowanej wodzie. Następnie ugotować ją w wodzie, w której się moczyła. Boczek, kiełbasę i pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę wysmażyć na patelni. Dodać do ugotowanej na 3/4 fasoli dodać wędlinę z cebulką. Chwilę pogotować i dodać koncentrat. Przyprawić wg. smaku. SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

05.07.2015 17:48
Uwielbiam ją.

Smakosz6

21.10.2011 16:46
mniam

czekoladka_m

16.08.2011 14:48
Ja też lubię fasolkę, Twoja wygląda bardzo apetycznie:)

Justyna Jussstiii

11.03.2011 15:11
pychotka

Izabela/bella81

24.01.2011 19:30
Uwielbiam, a ta wygląda bardzo apetycznie :)

Agnieszka172

17.09.2010 21:27
pyszne

Kate131

28.08.2010 11:12
uwielbiam fasolkę

wedith1

01.08.2010 19:30
Apetycznie wygląda!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat