Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 duża
kiełbasa śląska 0,3 kg
koncentrat pomidorowy
boczek wędzony 0,5 kg
fasola Jaś 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę przebrać, umyć i namoczyć (najlepiej na noc) w przegotowanej wodzie. Następnie ugotować ją w wodzie, w której się moczyła. Boczek, kiełbasę i pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę wysmażyć na patelni. Dodać do ugotowanej na 3/4 fasoli dodać wędlinę z cebulką. Chwilę pogotować i dodać koncentrat. Przyprawić wg. smaku. SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 17:48
Uwielbiam ją.
Smakosz6 21.10.2011 16:46
mniam
czekoladka_m 16.08.2011 14:48
Ja też lubię fasolkę, Twoja wygląda bardzo apetycznie:)
Justyna Jussstiii 11.03.2011 15:11
pychotka
Izabela/bella81 24.01.2011 19:30
Uwielbiam, a ta wygląda bardzo apetycznie :)
Agnieszka172 17.09.2010 21:27
pyszne
Kate131 28.08.2010 11:12
uwielbiam fasolkę
wedith1 01.08.2010 19:30
Apetycznie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak