Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza z opieńkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1 kg
sól 2 łyżki
cukier 2 łyżki
drożdże 5 dag
olej 300 ml
woda 2 szk
Farsz:
pieczarki
ser żółty
szynka
kukurydza w puszce

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z opieńkami

CIASTO:
Mąkę wymieszać z olejem, drożdże utrzeć z cukrem i sola dodać 2 szklanki wody (gorącej) poczekać aż wyrośnie. Piec 300 *C

Pieczarki poddusić na patelni razem z opieńkami (ja miałam mrożone wcześniej odgotowane ale ze Świerzymi jest jeszcze lepsza ) przyprawić przyprawą uniwersalną do smaku .
Przygotowane ciasto rozwałkować na cienkie placki. Na cieście ułożyć szynkę, grzyby, kukurydzę można dodać jeszcze inne składniki i na wierzch posypać startym na tarce serem.
Ja podaje z sosem czosnkowym tak najbardziej nam smakuje
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 04.04.2013 10:29
pizza pycha
Andrzej8 28.01.2013 17:51
Rewelacyjny pomysł wypróbuje na pewno
Ewelina38 20.01.2013 17:51
doskonała w smaku, uwielbiam opieńki :)
kasienka23 17.01.2013 18:43
też taka robiłam niedawno :)
ziutula
ziutula 17.01.2013 18:06
smacznie nadziana
Gracer 17.01.2013 17:42
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak