Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone kotlety z karkówki

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
smalec 2 łyżki
mąka
cebula 1 szt. duża
czosnek 1 mała główka
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone kotlety z karkówki

Karkówkę pokroić na kotlety (powinno być ok. 6 szt.) Lekko rozbić. Posypać vegetą i pieprzem ( kto lubi może użyć przyprawy do mięs). Odstawić na 30 min. Każdy kotlet otoczyć w mące. Smalec rozgrzać i obsmażyć mięso, tak aby uzyskało złotą skorupkę. Mięso przełożyć do garnka a na pozostałym tłuszczu usmażyć pokrojoną w talarki cebulę i 2-3 ząbki czosnku. Dodać do mięsa włożyć przyprawy. Podlać ok. 1 szkl. wody . dusić na małym ogniu do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 17:48
Dla mięsożerców.
SmacznaPyza 16.07.2011 20:31
dobrze uduszona karkóweczka rozpływa się w ustach!
evita0007 22.05.2011 11:44
mniamusne mięsko ,,,mam na nie smaka :-)
wiola28a 24.03.2011 14:38
super
wiola28a 24.03.2011 14:38
super
Agnieszka172 22.08.2010 17:34
lubię kotleciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak