Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakręcone parówki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parowki drobiowe 10 sztuk
ciasto francuskie 1 opakowanie
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Zakręcone parówki

Parówki obrać z foliowych osłonek.
Ciasto francuskie pokroić w długie cienkie paski.
Zawijać parówki w ciasto jak na foto.
Posmarować ciasto rozkłóconym jajkiem .
Piec w 180 stopniach do zbrązowienia ciasta.
Podawać z ketchupem,musztardą lub sosem czosnkowym


SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Noruas 17.01.2013 17:13
Fajny sposób podania :-)
Noruas 17.01.2013 17:13
Fajny sposób podania :-)
Miki 17.01.2013 16:18
fajne
manaika 17.01.2013 16:16
wygląda super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak