Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
sól 1 łyżeczka
kasza gryczana 20 dkg
pieczarki 25 dkg
przyprawy
jajko 1 sztuka
cebula 1 sztuka
woda 1 (gorąca)
ser biały twarogowy 2 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem

ze składników na ciasto zagnieść elastyczne ciasto,owinąć w folię i odstawić.


Kaszę gryczaną ugotować do miękkości-wystudzić.
Pieczarki drobno pokroić,cebule posiekać,podsmażyć razem na patelni do wyparowania całej wody z pieczarek-dodać do kaszy.
Twargóg podrobnić widelcem,dodać do reszty z 1 surowym jajkiem i przyprawami
(sól i pieprz) i dokładnie wymieszać.
Lepić tradycyjne pierogi,gotować 3-4 minuty w osolonej wodzie.


Podawać polane np.roztopionym masełkiem


SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 09.03.2013 09:21
bardzo smaczne pierogi,wolę je od ruskich.
Habibi 17.01.2013 19:21
Lubię takie farsze z kaszą...
Miki 17.01.2013 16:20
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak