Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski francuskie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka krupczatka 12 dag
masło 10 dag
jajko 5 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kluski francuskie

masło utrzeć nadal ucierając dodawać po 1 żółtku z białek ubić sztywną piane wymieszać z masą żółtkową potem wsypać powoli mąkę i odrobinę soli nabierać ciasto łyżeczka i kłaść na wrzącą wodę gotować ok 3 minuty można dodać do rosołu do zup czystych

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 24.07.2011 18:28
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak