kluski francuskie

kluski francuskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka krupczatka

    12 dag
  • masło

    10 dag
  • jajka

    5 szt
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

masło utrzeć nadal ucierając dodawać po 1 żółtku z białek ubić sztywną piane wymieszać z masą żółtkową potem wsypać powoli mąkę i odrobinę soli nabierać ciasto łyżeczka i kłaść na wrzącą wodę gotować ok 3 minuty można dodać do rosołu do zup czystych

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

malaczarna23

24.07.2011 18:28
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat