Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pieczone z bakaliami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 sztuki
rodzynki 3 łyżki
miód 4 łyżki
cynamon 1 łyżeczka
Goździki całe Prymat 12 sztuk
orzechy laskowe 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pieczone z bakaliami

Jabłka dokładnie umyć, następnie obrać ze skórki i wydrążyć z nich gniazda nasienne tak, aby nie uszkodzić spodu jabłka. Orzechy laskowe należy posiekać, dodać do nich namoczone wcześniej w wodzie rodzynki, całość wymieszać i nakładać do jabłek, polać miodem. W jabłka wbić po 4 goździki, układać je w naczyniu żaroodpornym i zapiekać je w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Następnie posypać cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 07.01.2013 20:36
Super
cukiereczek 14.03.2012 08:47
ciekawe
Koper 05.09.2011 22:52
ciekawe połączenie :)
Wacław 23.07.2011 09:08
dobreeeeeeeeee 1
owca441 14.07.2011 22:24
rewelacyjne
novita26 02.05.2011 11:01
mniam
Magdalena80 13.04.2011 23:51
pyszności
Barbara55 18.02.2011 18:59
pieczone jabłka to fajny deser
kielcok1 02.02.2011 15:45
fajny deser
fasola 11.01.2011 22:23
szybkie i smaczne
rakow2
rakow2 02.12.2010 14:19
słodkości
RenataZ-et 26.07.2010 11:30
Świetnie wyglada i zapewne tak samo smakuje :)
wedith1 09.07.2010 11:59
Smacznie wygląda ! :)
Patrycja40 07.07.2010 20:48
ciekawe
Iwusia 26.06.2010 16:49
Fajne :)
anja3107 19.06.2010 12:47
super
Krzysztof42 30.05.2010 15:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak