Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica pieczarkowo-parówkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 2
masło 2 łyżki
jajko 3
papryczka chili 1 marynowana
sos sojowy 3 łyżki
parówki 2

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica pieczarkowo-parówkowa

Na patelni rozpuszczamy masło. Pieczarki kroimy w plasterki. Wrzucamy na patelnię i rumienimy. Jajka wbijamy do miseczki. Dodajemy pokrojoną papryczkę marynowaną chili i wlewamy sos sojowym. Parówki kroimy w plasterki i dodajemy do jajek. Całość mieszamy. Tak przygotowaną masę jajeczną wlewamy do zarumienionych pieczarek. Zwiększamy ogień i smażymy ciągle mieszając do uzyskania pożądanej konsystencji jajecznicy. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 18.03.2013 20:41
naprawde smaczna jajecznica
pacpaw 21.01.2013 18:05
nadaje słodkawego posmaku, no i oczywiście zastępuje sól
Rafał10 21.01.2013 10:17
i jak ten sos sojowy? Wyczuwalny ?
Lemon 17.01.2013 09:16
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak