Fasola z wieprzowiną pieczoną w sosie :

Fasola z wieprzowiną pieczoną w sosie :

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 puszka fasolki białej w sosie własnym,½ puszki fasolki czerwonej w sosie własnym

  • przyprawa uniwersalna

  • przecier pomidorowy

    2 łyżeczki
  • cebula

    2 szt.
  • olej

    1 łyżka
  • schab

    2 plastry (pieczonego)
  • sos pieczeniowy

    1 szklanka (bez śmietany)
  • woda

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać olej i zeszklić pokrojoną w ,, piórka „ cebulę .Przełożyć do garnuszka. Dodać sos z pieczenia , pokrojone w paseczki upieczony schab oraz obie odsączone z zalewy fasole, wlać wodę .Chwilę dusić . Doprawić do smaku przecierem , solą i pieprzem , przyprawą do dań z fasoli .
Podawać posypaną pokrojoną natką pietruszki .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnieszka/picola

14.04.2011 19:44
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat