Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto marchewkowe

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4
mąka 2 szklanki
marchew starta na tarce 5 sztuk
cukier 1 szlanka
olej 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marchewkowe

Miksować w podanej kolejności


jajka z cukrem
+
olej
+
mąka i proszek do pieczenia
+
wmiesząć łyżką dokładnie marchewke


Ciasto wylać do keksówki wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą lub wyłożonej papierem do pieczenia


Piec w 180 stopniach około 50 minut
Najlepiej sprawdzić dlugą wykałaczką
Ciasto można polać lukrem lub posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 30.09.2013 09:35
warte wypróbowania to ciasto
Dorota59 29.06.2013 18:02
muszę takie zrobić
ao_12 07.02.2013 06:44
zawsze ciasto z marchewka jest ciemne, pewnie również jest pyszne
Habibi 17.01.2013 00:18
mam podobny przepis, ale z cynamonem - ładnie wygląda w jasnej wersji :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak