Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka duszona z papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka
papryczki chili

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka duszona z papryką

SKŁADNIKI: 1 duża kaczka, 1 łyżka oleju, 1 posiekana średnia cebula, 2 roztarte ząbki czosnku, 2 łyżki zmielonych orzechów, 5 łyżek zmielonych zielonych papryczek chili - użyliśmy czerwonych, 1 łyżka imbiru w proszku, sól i pieprz do smaku, półtorej szklanki niesłodzonego mleka z puszki.

SPOSÓB WYKONANIA: Sprawioną kaczkę umyć i osuszyć. Ułożyć na blaszce rusztowej i piec w temperaturze 190 stopni przez 40 minut. Wyjąć z piekarnika, wystudzić, pokrajać na kawałki. Na patelni z rozgrzanym olejem usmażyć cebulę i czosnek. Wsypać orzechy, papryczki, imbir, włożyć kawałki kaczki, doprawić solą i pieprzem. Wlać mleko i dusić przez 20 minut. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak