Kaczka duszona z papryką

Kaczka duszona z papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

  • papryczki chili

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 1 duża kaczka, 1 łyżka oleju, 1 posiekana średnia cebula, 2 roztarte ząbki czosnku, 2 łyżki zmielonych orzechów, 5 łyżek zmielonych zielonych papryczek chili - użyliśmy czerwonych, 1 łyżka imbiru w proszku, sól i pieprz do smaku, półtorej szklanki niesłodzonego mleka z puszki.

SPOSÓB WYKONANIA: Sprawioną kaczkę umyć i osuszyć. Ułożyć na blaszce rusztowej i piec w temperaturze 190 stopni przez 40 minut. Wyjąć z piekarnika, wystudzić, pokrajać na kawałki. Na patelni z rozgrzanym olejem usmażyć cebulę i czosnek. Wsypać orzechy, papryczki, imbir, włożyć kawałki kaczki, doprawić solą i pieprzem. Wlać mleko i dusić przez 20 minut. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat