Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica z pieczarkami

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
pieczarki 6 sztuk
cebula 1 sztuka
boczek 5 plasterków
ser żółty 2 plastry
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica z pieczarkami

Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy na rozgrzany olej na patelni. Smażymy do zarumienienia. Następnie obrane i pokrojone w plasterki pieczarki dodajemy do cebulki. Wszystko smażymy przez ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając. Następnie dodajemy pokrojony w kostkę boczek. Doprawiamy do smaku. Trzymamy całość kolejne 5 minut na małym ogniu i następnie wbijamy jajka, jednocześnie dodając do nich ser pokrojony w kosteczkę. Wszystko mieszamy na wolnym ogniu dość energicznie aż do ścięcia jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 15.02.2014 09:31
Jajecznica na bogato :) Pycha.
Katarzyna59 12.07.2013 07:30
bardzo lubię
Madziela 26.01.2013 08:43
a takiej to jeszce nie próbowalam, musze taka zrobic w najblizszym czasie :)
Zdzisław 16.01.2013 22:38
dobre śniadanie i syte
caffee_tea 16.01.2013 20:57
Jeszcze nie spróbowałam ten przepis
Magda24 16.01.2013 20:47
często delektuję się takim rarytaskiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak