Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa w czerwonym winie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kiełbasa
rozmaryn

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa w czerwonym winie

SKŁADNIKI: 1 kg surowej białej kiełbasy, 2 łyżki oliwy z oliwek, 3 gałązki rozmarynu lub tymianku, pół butelki wytrawnego czerwonego wina, szklanka czarnych oliwek z pestkami.

SPOSÓB WYKONANIA: Białą kiełbasę opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, obsmażyć na rozgrzanej oliwie, zalać czerwonym winem i gotować na najmniejszym ogniu około pół godziny dodając w czasie gotowania gałązki ziół. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać odsączone z zalewy oliwki. Podawać potrawę gorącą, w tym samym naczyniu, w którym się gotowała, z dodatkiem ciemnego pieczywa.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 21.03.2011 18:36
Świetny pomysł!
Ewa104 21.03.2011 18:36
Świetny pomysł!
wedith1 01.01.2011 12:23
Apetycznie!
Kate131 31.12.2010 08:28
ciekawe danie
mehia 18.07.2010 12:37
proste i pyszne. To coś dla mnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak