Sos orzechowy do jajek i szynki

Sos orzechowy do jajek i szynki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • orzechy

  • majonez

  • wino wytrawne

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: pół szklanki majonezu, pół szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich, ćwierć szklanki białego wytrawnego wina, 2 - 3 ząbki czosnku, sok z cytryny, cukier, sól, pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: Drobno posiekany czosnek utrzeć z solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Wymieszać z majonezem i winem, połączyć z orzechami, wlać do słoika, przykryć, wstawić na 1 - 2 godziny do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

20.04.2011 09:43
fajny

stokrotka

11.04.2011 06:58
super

annamariakowalczyk3

13.09.2010 08:57
pysznie.

Agnieszka_B

22.07.2010 11:46
Ciekawe połączenie składników...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat