Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos orzechowy do jajek i szynki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy
majonez
wino wytrawne

Przepis i sposób przygotowania na: Sos orzechowy do jajek i szynki

SKŁADNIKI: pół szklanki majonezu, pół szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich, ćwierć szklanki białego wytrawnego wina, 2 - 3 ząbki czosnku, sok z cytryny, cukier, sól, pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: Drobno posiekany czosnek utrzeć z solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Wymieszać z majonezem i winem, połączyć z orzechami, wlać do słoika, przykryć, wstawić na 1 - 2 godziny do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 20.04.2011 09:43
fajny
stokrotka 11.04.2011 06:58
super
annamariakowalczyk3 13.09.2010 08:57
pysznie.
Agnieszka_B 22.07.2010 11:46
Ciekawe połączenie składników...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak