Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suszone pomidory bawole serca z czosnkiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory bawole serca 3 kg
czosnek 2 ząbki
cukier 2 łyżki
oliwa
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Suszone pomidory bawole serca z czosnkiem

Pomidorowy przekroić usunąć środek z nich czyli miąższ. Ułożyć na blasze i ustawić na najniższa temperaturę na co najmniej 24 h. Wysuszone włożyć do słoiczków , włożyć czosnek, sól, Zalać oliwą aby przykryły pomidory. Oliwę należy podgrzać ale nie zagotowywać i wymieszać z bazylią .Słoiki zakręcić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 23.02.2013 19:47
super pomysł
ewka1978 14.02.2013 19:03
fajny pomysł
IwonaKa 27.01.2013 00:57
świetny pomysł,skorzystam
Alex_M 20.01.2013 21:01
super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak