Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka na majonezie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
cukier 1/2 szklanki
majonez 2 czubate łyżki
mąka pszenna 140 gram
mąka ziemniaczana 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka na majonezie

Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy majonez, obie mąki, proszek i delikatnie mieszamy.

Masę dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy kakao.

Formę smarujemy margaryną. Ciasta wlewamy do formy z kominem lub bez. ( średnica formy to ok 24 cm.) Pieczemy w 165-170 stopniach do tzw. "suchego patyczka". Jeżeli ciasto nie będzie upieczone w środku a na wierzchu zaczyna się spiekać to zmniejszamy temperaturę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 16.01.2013 17:26
ciekawy przepis
babajaga1969 16.01.2013 12:40
coś innego :)-lubię eksperymenty w kuchni - smaczne :)
Pietruszka 16.01.2013 12:15
smaczna
Hanna10 16.01.2013 12:09
jadłam taką, jest przepyszna:)
Kuchareczka2 16.01.2013 12:07
ciekawa jestem smaku
kala9287 16.01.2013 11:46
super
gosia56 16.01.2013 11:45
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak