Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kebab z mięsa i bakłażana

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kwaśne pomarańcze
mięso
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Kebab z mięsa i bakłażana

SKŁADNIKI: 1 roztarty ząbek czosnku, 60 ml oliwy, 1 łyżka soli, 1 łyżka świeżo zmielonego pieprzu, 360 ml soku z kwaśnych pomarańczy, 2 łyżki posiekanego świeżego tymianku, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 6 szalotek pokrojonych w ćwiartki, 450 g mięsa z kozy pokrojonego na 24 kawałki - użyliśmy szynkę wieprzową, 1 posiekana papryczka Scotch Bonnet - użyliśmy chili, 1 bakłażan pokrojony na 24 kawałki.

SPOSÓB WYKONANIA: Namoczyć 8 szpadek do szaszłyków w wodzie. Na każdą szpadkę nakładać po 3 kawałki mięsa, cebuli i bakłażana. Wymieszać natkę, tymianek, czosnek, sok, oliwę, sól i pieprz. Marynatą zalać szaszłyki i marynować przez noc. Piec na ruszcie. Podawać ciepłe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak