Kebab z mięsa i bakłażana

Kebab z mięsa i bakłażana

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kwaśne pomarańcze

  • mięso

  • bakłażan

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 1 roztarty ząbek czosnku, 60 ml oliwy, 1 łyżka soli, 1 łyżka świeżo zmielonego pieprzu, 360 ml soku z kwaśnych pomarańczy, 2 łyżki posiekanego świeżego tymianku, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 6 szalotek pokrojonych w ćwiartki, 450 g mięsa z kozy pokrojonego na 24 kawałki - użyliśmy szynkę wieprzową, 1 posiekana papryczka Scotch Bonnet - użyliśmy chili, 1 bakłażan pokrojony na 24 kawałki.

SPOSÓB WYKONANIA: Namoczyć 8 szpadek do szaszłyków w wodzie. Na każdą szpadkę nakładać po 3 kawałki mięsa, cebuli i bakłażana. Wymieszać natkę, tymianek, czosnek, sok, oliwę, sól i pieprz. Marynatą zalać szaszłyki i marynować przez noc. Piec na ruszcie. Podawać ciepłe

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat