Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż
fasola czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z fasolą

SKŁADNIKI: 2 szklanki długoziarnistego ryżu, 1 szklanka czerwonej fasoli, 1 posiekana cebula, 1 posiekana zielona papryka, 1 szklanki solonej wieprzowiny lub bekonu, 1 łyżka masła, 2 posiekane ząbki czosnku, 2 łyżki oleju, sól, pieprz.

SPOSÓB WYKONANIA: Ugotować fasolę w 4 szklankach wody. Odcedzić, wodę zachować. Podsmażyć mięso, dodać cebulę, czosnek i paprykę. Dodać fasolę. Doprawić do smaku. Wlać wodę z gotowania fasoli. Zagotować. Dodać ryż i gotować 20 - 25 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna146 29.08.2011 19:10
fajny przepis
ewelinapac 23.12.2010 08:04
pewnie smaczne
buksiak12 29.09.2010 11:53
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak