Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z makiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 2 szkl
cukier 1 szkl
rodzynki do smaku
makaron nitki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z makiem

Mak zaparzamy, gotując około 10 minut. Odstawiamy do wystygnięcia. Jak wystygnie przekręcamy przez maszynkę do mięsa dwa razy - za drugim razem dodajemy cukier ( jedna łyżka maku jedna łyżka cukru ). Następnie do przekręconego maku dodajemy rodzynki ( można przekroić na pół jak są dużę )i dobrze mieszamy. Podajemy z ugotowanym i odcedzonym makaronem. Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 26.08.2013 13:57
bardzo rzadko robię a smaczne
traktorek 20.02.2013 12:29
smakowite
Wacław 21.01.2013 09:22
na pewno smaczne,b.lubię mak
pajbek 16.01.2013 11:04
Dawno nie jadłam, ale są super :-)
TEtalicha 15.01.2013 21:55
zjadlabym
Magda24 15.01.2013 21:32
lubię też kluchy z makiem
gosia56 15.01.2013 21:31
lubię takie danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak